Vlasnicima stanova PDV i subvencije

05.12.2014. 14:29
Autor: Izvor: Novosti. Foto: freeimags.com

Stanarima „smrdljivih“ zgrada u naselju Dr Ivan Ribar obećano je da će Vlada Srbije predložiti Ministarstvu finansija da im bude vraćen PDV.

Predloženo je i da im se omogući pravo subvencije za kupovinu prvog stana u drugim novoizgrađenim objektima ukoliko se ne odluče na zamenu ili sanaciju domova.

"Zadovoljni smo ovim predlozima, ali, ipak, mislimo da nije u redu što Građevinska direkcija Srbije neće platiti ono što je uloženo naknadno u opremanje stanova", kaže Biljana Đukanović, predsednica stanara zgrade broj 102 nakon ragovora sa ministarkom građevinarstva, energetike i infrastrukture Zoranom Mihajlović.

"Način sanacije nije potpuno objašnjen, ali čini nam se da će biti samo delimična - ne obuhvata fasadu, pločice, kao ni donje spratove treće zgrade, za koje je potvrđeno da su zagađeni", kaže ona.

Stanari će kroz 15 dana dobiti pismeno sve opcije, među kojima će biti i zamena stana za pojedine u naseljima Dr Ivan Ribar i Stepa Stepanović.

"U istom naselju ima 57 stanova koji bi bili ponuđeni stanarima, a ostatak u Stepi. Problem je što su svi veći za najmanje deset kvadrata, što bi moralo da se doplati, a pri tom, Voždovac nije odgovarajuća lokacija", dodaje Đukanovićeva.