Stanari besni, sami ruše "smrdljive zgrade"

07.08.2015. 12:00
Autor:

Zbog najava iz Vlade Srbije da se odustaje od rušenja "otrovnih zgrada", njihovi stanari su najavili rušenje jedne od njih 10. avgusta.

Stanari će se u ponedeljak, 10. avgusta okupiti ispred jedne od tih zgrada i početi sa rušenjem prve od njih.

"Narednih mesec dana, od ključne je važnosti za rešavanje našeg problema i po najavama ministarke građevine Zorane Mihajlović sa poslednjeg sastanka u Vladi Srbije da se od rušenja odustaje i da se "mora podvući crta po ovom pitanju".

Pored ove izjave stanare plaši i najava Građevinske direkcije Srbije o obustavi plaćanja nadoknade za prinudni smeštaj stanara ukoliko se ne potpiše jedna od ponuđenih opcija", navodi se u saopštenju stanara "otrovnih zgrada".

Dodaje se da se na ovaj način ugovori o rušenju koje stanari imaju zaključene do marta 2016. godine sa Građevinskom direkcijom Srbije i Vladom kao garantom, raskidaju i grubo krše ugovorne obaveze, kao i osnovna ljudska prava ovih građana garantovana Ustavom Srbije.

U saopštenju se navodi da će protest početi u ponedeljak u 18 časova ispred zgrade 1 (plava zgrada) u naselju Mileve Marić Ajnštajn i da će se okupiti svi stanari "otrovnih zgrada" i njihove komšije iz okolnih objekata, kao i da početi rušenje prve zgrade. Dodaje se da će na licu mesta biti autodizalica sa kuglom za rušenje.

Foto: Građevinska direkcija Srbije
Izvor: B92.net/Biz