Rasprodaja nekretnina banaka u centru BG

26.08.2015. 10:32
Autor:

Agencija za osiguranje depozita objavila je prodaju nepokretnosti banaka u stečaju, čiji je stečajni upravnik, među kojima i Univerzal banke i Nove agrobanke.

Najvrednija imovina koja se nudi je imovina Univerzal banke u stečaju, čija ukupna vrednost gledano po početnim cenama iznosi oko devet miliona evra, navodi se u oglasu objavljenom u dnevnim novinama.

Među ponuđenim nekretninama su i poslovni prostori u centru Beograda – centrala Univerzal banke u Francuskoj ulici od skoro 1.000 kvadratnih metara, koja se nudi po početnoj ceni od 1,1 milion evra.

Prodaje se i nekretnina u Dobračinoj od skoro 700 kvadrata, čija je početna cena skoro 800.000 evra.

Agencija za osiguranje depozita objavila je i prodaju nepokretnosti Nove agrobanke u stečaju, koja po početnim cenama vredi oko tri miliona evra, a najvrednija među njima je hladnjača Mionica, koja se nudi po početnoj ceni od 900.000 evra.

Agencija je ponudila i više nepokretnosti Investbanke, Agrobanke, Astra banke, Beobanke, Razvojne banke Vojvodine, Privredne banke Beograd, Raj banke, Borske banke, MB Union banke, sve u stečaju, čiji je takođe stečajni upravnik.

U oglasu se navodi da svi zainteresovani moraju da uplate depozit u iznosu 10 odsto od početne prodajne cene, a prodaja će biti obavljena prikupljanjem zatvorenih ponuda.

Foto: Salvatore Vuono/freedigitalphotos.net
Izvor. B92.net/biz