Koronavirus – da li je ovo kraj života kakav poznajemo?

17.04.2020. 15:47
Autor: PR

Početak 2020. godine bio je vrlo izazovan za čitavu svetsku populaciju, a kako vreme prolazi, izazovi i neizvesnosti sa kojima se čovečanstvo suočava su sve veći i veći.

Svesni smo činjenice da će pandemija koronavirusa u veliko meri sigurno promeniti život svakog čoveka na Zemlji, a mnogi stručnjaci ističu da će se prave razmere uticaja virusa tek videti u narednim godinama.

Ne rade mnoga mesta, fabrike, prodavnice, restorani, škole, poslovanje skoro svih delatnosti je obustavljeno ili smanjeno na minimum, otkup automobila skoro da se i ne obavlja, jer su prenos vlasništva i registracija vozila sada vrlo komplikovan posao.

Da li to znači da je život kakav smo vodili do sada iza nas? Ili nas, kao u nekoj sapunici ili filmu, čeka srećan kraj? Sve svetske ekonomije preduzele su određene mere predostrožnosti u vezi sa širenjem koronavirusa, pri čemu je vanredno stanje i zabrana kretanja izbor mnogih država.

U našoj zemlji na snazi je i policijski čas u određenom vremenskom periodu, kao i zabrana kretanja građanima starijim od 65 godina. To praktično znači da je sve stalo, da sve čeka neko bolje, zdravije vreme.

U ovakvim rigoroznim uslovima, kakvi su trenutno na snazi, postoje i poslovi koji se ne mogu odložiti do normalizacije stanja.

Kada je u pitanju otkup automobila Beograd možda može da sačeka nekoliko meseci, ali ako ste u situaciji da morate da se iselite iz stana, da hitno morate da se preselite, jer vam ističe period za koji ste dali kiriju, postoji agencija za selidbu koja u tome može da vam pomogne, da umesto vas organizuje i sprovede selidbu vašeg stana ili kuće.

Organizovanje selidbe u ovim specifičnim uslovima je vrlo brzo i efikasno, sasvim bezbedno i sigurno, imajući u vidu da je propisano da svaki član osoblja agencije mora da nosi maske za lice, rukavice i da preduzme sve neophodne mere predostrožnosti i zaštite od virusa.

Transportna sredstva za selidbe se dezinfikuju redovno, čiste i obezbeđuju za sasvim sigurnu selidbu. Tim ljudi koji u ovim uslovima obavlja vašu selidbu je vrlo spreman, profesionalan, obučen za postupanje u specifičnim kriznim uslovima, tako da jedino što treba da uradite jeste da kontaktirate agenciju koju ćete angažovati za vašu selidbu.

Profesionalno organizovanje i sprovođenje selidbi je u ovim uslovima od izuzetne važnosti, kada selidba ne može da čeka, kada je potrebno da se preselite što pre.

Ne morate danas sesti u omiljeni kafić i popiti kafu, ne morate otići u prodavnicu, ne mora vam prioritet biti otkup polovnih automobila, ali morate da se skućite, da pronađete svoj krov nad glavom i da u sigurnosti svog novog doma sačekate kraj pandemije, sačekate neke bolje dane. I u ovim teškim, kritičnim vremenima, kada je selidba neminovna i neodložna, uvek postoji neko ko je tu za vas.

Za vreme epidemije koronavirusa kada su u pitanju selidbe Beograd je grad koji nudi mogućnosti sigurne i bezbedne selidbe, a kada sve ovo jednog dana prođe i ostane iza nas, verujemo da će se svako od vas sećati selidbe u vanrednom stanju kao pozitivnog iskustva.

Ne dozvolite da vam pored svega ovoga što se dešava u vezi koronavirusa još i selidba bude opterećenje, agencija za selidbe može biti pravo rešenje za vas, sve dok traje pandemija koronavirusa, ali i nakon toga.

Sigurno će biti potrebne godine da se svetska ekonomija oporavi i obezbedi rast i napredak kakav je imala pre pandemije koronavirusa. Sve države sveta na svoj način se bore protiv ovog nevidljivog neprijatelja, svi su ujedinjeni u nastojanju da se izbore sa ovom pretnjom po čitavo čovečanstvo. Nadamo se najboljem.

Svako na svoj način pokušava da se izbori sa ovim izazovom, da pronađe svoje utočište i svoj način da iz ove borbe izađe kao pobednik. Nije lako, ni jednostavno, kada se život zaustavi, kada nastane pauza od svega, u čitavom svetu, a jedino što postoji je borba za zdravlje čitavog ljudskog roda.

Da li jedan virus može promeniti čovečanstvo, svet kakav poznajemo? Šta vi mislite?

Foto: B92/NĆ